Το blog μας

Ειδήσεις, πληροφορίες, οδηγίες από την ομάδα μας

Φιάσκο η πληρωμή φόρου κληρονομιάς

με εκχώρηση ακινήτου

Αναρτήθηκε: 17.01.18

Μπορεί το μέτρο να ψηφίστηκε το 2014 με υψηλές προσδοκίες, όμως στην πράξη το μέτρο θα μείνει στα χαρτιά. Για την πληρωμή φόρου κληρονομιάς με την εκχώρηση ακινήτου στο δημόσιο ο λόγος το οποίο θα εφαρμοστεί με τόσο αυστηρές προϋποθέσεις που επί της ουσίας δεν πρόκειται να εφαρμοστεί αφού θα μπορούν να κάνουν χρήση του φορολογούμενοι που θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Περισσότερα

Η κοροϊδία με μείωση αντικειμενικών και νέο ΕΝΦΙΑ

Ακυρώνεται το όποιο όφελος θα προκύψει από τη μείωση των τιμών ζώνης

Αναρτήθηκε: 14.01.18

Αποφασισμένη να ακυρώσει το όποιο όφελος θα προκύψει από τη μείωση των τιμών ζώνης σε μεσαίες και ακριβές περιοχές είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση. Από την άλλη, σχεδιάζεται να γίνουν παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ προκειμένου οι αυξήσεις τιμών ζώνης που θα γίνουν στην περιφέρεια και σε περιοχές με χαμηλές εμπορικές αξίες, στις οποίες διαμένουν κυρίως φορολογούμενοι χαμηλού εισοδηματικού προφίλ, να ακυρωθούν.

Περισσότερα

Πώς δεν θα χάσουν τις 100 δόσεις

εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι

Αναρτήθηκε: 03.01.18

Ένα εντελώς νέο και πολύ πιο αφιλόξενο τοπίο αντιμετωπίζουν από χθες εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν ρυθμίσει τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους οφειλές με τη σωτήρια ρύθμιση των 100 δόσεων. Ακόμη και με μια ημέρα καθυστέρηση στη πληρωμή νέων φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών θα χάνουν τη ρύθμιση και όλο το ανεξόφλητο υπόλοιπο των οφειλών τους θα γίνεται απαιτητό.

Περισσότερα

Χίλιες κατασχέσεις την ηµέρα από την εφορία

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑ∆Ε

Αναρτήθηκε: 13.12.17

Στο "κόκκινο" βρίσκονται πλέον στη σχέση τους µε την εφορία περισσότεροι από 4 εκατοµµύρια φορολογούµενοι. Πρόκειται για όσους έχουν ληξιπρόθεσµες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και οι οποίοι αντικρίζουν το πιο σκληρό της πρόσωπο µε µέτρα αναγκαστικής είσπραξης εναντίον τους.

Περισσότερα

Έφτασαν τα φετινά τέλη κυκλοφορίας

Ανάρτηση στο Taxis

Αναρτήθηκε: 24.11.17

Μπορεί να μεταδόθηκαν πολλαπλά σενάρια για αλλαγές που θα γίνονταν στα τέλη κυκλοφορίας –η σχετική πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είχε άλλωστε ανακοινωθεί επισήμως– ωστόσο η ώρα για την πληρωμή τους έφτασε χωρίς καμία αλλαγή σε σχέση με πέρυσι.

Σήμερα αναμένεται να "φορτωθούν" στο taxisnet τα ειδοποιητήρια για περισσότερα από έξι εκατομμύρια οχήματα και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να εκπληρώσουν τη σχετική φορολογική υποχρέωση έγκαιρα προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή του τσουχτερού προστίμου.

Περισσότερα

Tα τελικά κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος

Αναρτήθηκε: 21.11.17

Όπως ανακοίνωσε χθες στην Ολοµέλεια η Υπουργός Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια της οµιλίας της, δεν θα εκδοθεί κ.υ.α. για τον προσδιορισµό των κριτηρίων για την καταβολή του κοινωνικού µερίσµατος αλλά οι σχετικές διατάξεις ενσωµατώνονται στο νοµοσχέδιο µε νοµοτεχνικές βελτιώσεις.

Το Taxheaven σας παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού µερίσµατος.

Περισσότερα

Καµία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας του 2018

Αναρτήθηκε: 20.11.17

Καµία αλλαγή δεν προβλέπεται στα τέλη κυκλοφορίας του 2018, τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν µέχρι τις 31 ∆εκεµβρίου, σύµφωνα µε την ΕΡΤ.

Όπως επισηµαίνει, οι ιδιοκτήτες ΙΧ και δικύκλων ανάλογα µε τον κυβισµό θα πληρώσουν για οχήµατα που κυκλοφόρησαν πριν από το 2000 από 22 έως 1.230 ευρώ, από το 2001 έως το 2005 από 22 έως 1.260 ευρώ, από το 2006 έως και το 2010 από 22 έως 1.380 ευρώ και για τα νεότερης τεχνολογίας από 90 λεπτά έως 3,72 ευρώ ανά γραµµάριο διοξειδίου του άνθρακα. Απαλλάσσονται όσα εκπέµπουν λιγότερο από 90 γραµµάρια co2 και τα υβριδικά έως 1549 κυβικά.

Περισσότερα

Ποιοι και γιατί κινδυνεύουν να χάσουν τις ρυθµίσεις στην Εφορία

από το νέο έτος

Αναρτήθηκε: 14.11.17

Να χάσουν µαζικά την πολύτιµη ρύθµιση των 100 δόσεων κινδυνεύουν εκατοµµύρια φορολογούµενοι και επιχειρήσεις από το νέο έτος. Ο λόγος; Βάσει µνηµονιακής υποχρέωσης που έχει ήδη ψηφιστεί, η Εφορία αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις διατήρησης των ρυθµίσεων.

Το ζήτηµα είναι ότι µέχρι στιγµής δεν δίνεται η ηλεκτρονική δυνατότητα στους φορολογουµένους να ρυθµίσουν εµπρόθεσµα οφειλές που δεν έχουν ακόµη καταστεί ληξιπρόθεσµες.

Περισσότερα

Συνεχίζεται η φορο - εξόντωση της μεσαίας τάξης

Στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Αναρτήθηκε: 08.11.17

Συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς η συρρίκνωση της μεσαίας τάξης μέσω δραματικής μείωσης των εισοδημάτων της αλλά και καταχώρησής της στα προβληματικά κατάστιχα της εφορίας. Η πολιτική της εξοντωτικής υπεροφορολόγησης συνεχίζει να δημιουργεί νέες γενιές οφειλετών της εφορίας που θα μάθουν αναγκαστικά να ζουν υπό το φόρο αλλά και το βάρος των κατασχέσεων.

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων συνεχίζουν να δείχνουν με ανάγλυφο τρόπο πόσο προβληματική έχει πλέον γίνει η σχέση των Ελλήνων με την εφορία. 

Περισσότερα

Λαχνοί στη φορο -λοταρία

ακόµη και για συναλλαγές ενός ευρώ

Αναρτήθηκε: 12.10.17

Κλίμακα χορήγησης λαχνών με την οποία ωθούνται οι καταναλωτές να χρησιμοποιούν την κάρτα τους ακόμη και για μικροσυναλλαγές θέσπισε το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του φορολογούμενου με ηλεκτρονικό μέσο, ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Oι έλεγχοι της ΑΑ∆Ε για αποδείξεις άρχισαν να αποδίδουν καρπούς

Τα πρώτα στοιχεία

Αναρτήθηκε: 10.10.17

Φαίνεται ότι τελικά οι σαρωτικοί έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής ∆ηµοσίων Εσόδων για την έκδοση αποδείξεων άρχισαν να αποδίδουν καρπούς. Από τα αποτελέσµατα των ελέγχων προκύπτει ότι όπου οι έλεγχοι ήταν συστηµατικοί και εκτεταµένοι το ποσοστό παραβατικότητας υποχώρησε.

Διαβάστε περισσότερα

Έρχεται παράταση ενός μήνα για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων

Η προθεσμία λήγει Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

Αναρτήθηκε: 28.09.17

Την παράταση για ένα μήνα της ρύθμισης εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Η προθεσμία λήγει αύριο Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή πρόκειται να δοθεί παράταση στη ρύθμιση έως τέλος Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Η ομηρεία συνεχίζεται

Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως 17.7.2017

Αναρτήθηκε: 29.06.17

Επειδή ο χρόνος κυλά και ακόμη δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα επίσημο δελτίο τύπου ή κάποια ανακοίνωση σχετικά με την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (φυσικών & νομικών προσώπων) και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο κόμβος δέχεται εκατοντάδες τηλεφωνήματα από συναδέλφους που αγωνιούν, σας ενημερώνουμε ότι υπεγράφη χθες από την κα Αικ. Παπανάτσιου η απόφαση της παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με νέα καταληκτική ημερομηνία την 17η Ιουλίου 2017 (αναμένεται η δημοσίευσή της στο Φ.Ε.Κ.).
Αυτή η διασταυρωμένη πληροφορία υπήρχε στον κόμβο από το πρωί, όμως δεν ανακοινώθηκε επειδή ευελπιστούσαμε στην επίσημη θέση του υπ. Οικονομικών που μέχρι στιγμής δεν έχει κοινοποιηθεί, γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο την ανασφάλεια όλων των συναδέλφων λογιστών - φοροτεχνικών που αγωνιούν αναφορικά με τις εξελίξεις ενός τόσο σοβαρού ζητήματος.

Διαβάστε Περισσότερα