Το blog μας

Ειδήσεις, πληροφορίες, οδηγίες από την ομάδα μας

Οι 13 ανατροπές στους φόρους με το νέο μνημόνιο

Για άλλη μια φορά καλούνται οι φορολογούμενοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου

Αναρτήθηκε: 16.05.17

Μεγάλες ανατροπές στο πεδίο των φόρων φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το Σάββατο την ώρα της… eurovision στη Βουλή και –αν όλα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί- από την ερχόμενη Πέμπτη θα είναι νόμος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Πώς να πληρώσετε την εφορία σε πολλές δόσεις

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά κάθε εργάσιμη ημέρα στην επιβολή περίπου 670 κατασχέσεων

Αναρτήθηκε: 28.04.17

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά κάθε εργάσιμη ημέρα στην επιβολή περίπου 670 κατασχέσεων εναντίον φορολογούμενων οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. 

Διαβάστε Περισσότερα

∆ιπλή επίθεση για τις αποδείξεις

∆ιπλή επέμβαση στην αγορά για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης

Αναρτήθηκε: 21.04.17

∆ιπλή επέμβαση στην αγορά για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης με την έκδοση αποδείξεων πραγματοποιεί το υπουργείο Οικονομικών.

Με την ενεργοποίηση νέων διατάξεων αναφορικά με το μέτρο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας για όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις αλλά και την δρομολόγηση της υποχρεωτικής εγκατάστασης συσκευών ηλεκτρονικής χρέωσης καρτών POS σχεδόν σε όλο το φάσμα της αγοράς.

Διαβάστε Περισσότερα

Άνοιξε το Taxis για την υποβολή των δηλώσεων του φορολογικού έτους 2016

Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία

Αναρτήθηκε: 04.04.17

Τέθηκε πριν από λίγο σε λειτουργία η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φορολογικού έτους 2016. Όπως ανέφερε ο ∆ιοικητής της Α.Α.∆.Ε. Γ. Πιτσιλής περίπου 100 δηλώσεις υποβλήθηκαν μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά της λειτουργίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Με τον εφιάλτη των κατασχέσεων αντιμέτωποι εκατομμύρια φορολογούμενοι

Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία

Αναρτήθηκε: 04.04.17

Με τον καθημερινό εφιάλτη των κατασχέσεων ζουν εκατομμύρια φορολογούμενοι που χτυπημένοι από την καταιγίδα των φόρων και της οικονομικής κρίσης έχουν δηλώσει στην πράξη αδυναμία πληρωμής των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Διαβάστε Περισσότερα

Στην τελική ευθεία για τη φορολογική δήλωση

Ποιες είναι οι αλλαγές που περιλαμβάνει η νέα δήλωση

Αναρτήθηκε: 13.03.17

Η αντίστροφή μέτρηση για την έναρξη υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων έχει ξεκινήσει. Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται στην τελική ευθεία της οριστικοποίησης της μορφή της φετινής φορολογικής δήλωσης και οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής μετά το Πάσχα.

Διαβάστε Περισσότερα

Έτοιμο το "καταθεσιολόγιο" για σαρωτικές διασταυρώσεις

Πώς γίνεται η διασταύρωση

Αναρτήθηκε: 10.03.17

Έτοιμο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από τη φορολογική διοίκηση, το ειδικό λογισμικό για τη διασταύρωση εισοδημάτων και κινήσεων στις καταθέσεις των φορολογούμενων.

Διαβάστε Περισσότερα

Προωθείται μείωση του αφορολόγητου σε δύο δόσεις

Κατάργηση φοροαπαλλαγών

Αναρτήθηκε: 22.02.17

Σενάριο για μείωση του αφορολόγητου ορίου σε δυο δόσεις, δηλαδή το 2018 και το 2019, αναμένεται να πέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής των θεσμών που επιστρέφουν στην Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε Περισσότερα

Απόφαση - κόλαφος για τα πρόστιμα της εφορίας σε ελεύθερους επαγγελματίες

Τι αναφέρει η απόφαση του β' τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας

Αναρτήθηκε: 21.02.17

Επαναφορά στην κανονικότητα και την ορθή - νομικά - λογική, διατάσσει απόφαση του συμβουλίου επικρατείας που εκδόθηκε στα τέλη του περασμένου χρόνου και δημοσιοποιήθηκε στις αρχές του 2017

Διαβάστε Περισσότερα

Επιβεβαιώνουν το παζάρι για μείωση αφορολόγητου με μείωση συντελεστών

οι δηλώσεις της κυρίας Παπανάτσιου

Αναρτήθηκε: 17.02.17

Νέο μοντέλο για την ρύθμιση των οφειλών σε περίπου 3,3 εκατομμύρια φορολογούμενους οι οποίοι έχουν οφειλές έως 2.000 ευρώ επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται, ωστόσο, για σχεδιασμούς που βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λάβουν την έγκριση των θεσμών για να υλοποιηθούν.

 Διαβάστε περισσότερα

Τα 12 πρώτα επαγγέλματα για υποχρεωτικές συναλλαγές με POS

Οι τρεις φάσεις για την ολοκληρωση της υποχρεωτικής εφαρμογής των POS στην αγορά

Αναρτήθηκε: 09.02.17

Θέμα ημερών είναι η έκδοση της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα ορίζονται οι πρώτοι 12 κλάδοι της αγοράς οι οποίοι υποχρεωτικά ώς 30 Ιουνίου 2017 θα πρέπει να χρησιμοποιούν POS στις συναλλαγές τους με τους πολίτες

Από την εστίαση ξεκινούν τα υποχρεωτικά POS

Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όσες επιχειρήσεις παραβιάζουν τη σχετική υποχρέωση

Αναρτήθηκε: 27.01.17

 Ζήτημα ημερών είναι η έκδοση της υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθοριστούν οι κατηγορίες επαγγελματιών που θα υποχρεωθούν πρώτοι να εγκαταστήσουν συσκευές χρέωσης καρτών, τα γνωστά POS. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στη πρώτη φουρνιά των επιχειρήσεων που θα αναγκασθούν να εγκαταστήσουν άμεσα συσκευές POS περιλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις εστίασης, όπως είναι τα εστιατόρια, καφέ μπαρ, φούρνοι κ.α.

Αυτές είναι οι αποδείξεις που θα «χτίζουν» το αφορολόγητο

Υπουργική απόφαση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Αναρτήθηκε: 13.01.17

Δελτίο Τύπου

Υπεγράφη από την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η υπουργική απόφαση που καθορίζει τις κατηγορίες δαπανών οι οποίες υπολογίζονται στο ελάχιστο ποσό που πρέπει να πραγματοποιήσουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατεπάγγελμα αγρότες για το φορολογικό έτος 2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4446/2016. Η απόφαση καθορίζει, επίσης, ποιές κατηγορίες από τους παραπάνω φορολογούμενους εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για την πραγματοποίηση των δαπανών τους αλλά απαιτείται να προσκομίσουν αποδείξεις σύμφωνα με την προβλεπόμενη κλίμακα

Προς παράταση 2 μηνών οι ηλεκτρονικές δηλώσεις πόθεν έσχες

Αναρτήθηκε: 10.01.17

Παράταση τουλάχιστον δυο μηνών για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης πόθεν θα προβλέπει , σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ , τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή από τα συναρμόδια υπουργεία ∆ικαιοσύνης και Οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

Οι νέες μεγάλες απειλές για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ο ΕΝΦΙΑ του 2017

Αναρτήθηκε: 03.01.17

Ως την πιο κρίσιμη χρονιά από το ξέσπασμα της κρίσης χαρακτηρίζουν το 2017 για τα ακίνητα παράγοντες της κτηματαγοράς. Η αγορά, όπως σημειώνουν, βρίσκεται πλέον σε ημιθανή κατάσταση και το αν τελικά θα αναστηθεί ή θα πέσει σε ακόμη πιο βαθύ επιθανάτιο ρόγχο θα εξαρτηθεί κυρίως από τις κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση στο μέτωπο της φορολογίας των ακινήτων, αλλά και γενικότερα στην οικονομία, με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης

 Διαβάστε περισσότερα