Το blog μας

Ειδήσεις, πληροφορίες, οδηγίες από την ομάδα μας

Μέχρι τέλος Ιουνίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και έως 8 δόσεις η καταβολή φόρου

Εντός ημερών η καταληκτκή ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων και ο αριθμός των δόσεων

Αναρτήθηκε: 28.03.16

Το Υπ. Οικονομικών αν και δεν έχει αποφασίσει ακόμα την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων φυσικών προσώπων, σκέφτεται σαν επικρατέστερη ημερομηνία την 30η Ιουνίου 2016 ενώ ο μέγιστος αριθμός των δόσεων θα είναι οκτώ και θα μειώνεται ανάλογα με τον μήνα υποβολής της δήλωσης. Η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ανοίξει στην καλύτερη των περιπτώσεων στο τέλος της εβδομάδας δηλαδή  μετα την ψήφιση του νομοσχεδίου και την δημοσίευση του νόμου στο Φ.Ε.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Ανοίγει, εντός των ημερών, το Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Σε τρεις δόσεις η πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Αναρτήθηκε: 24.03.16

 Η ψήφιση στη Βουλή των διατάξεων για τα μπλοκάκια και για τις διαδικασίες υποβολής δήλωσης όσων έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης ανοίγει το δρόμο για την έναρξη της ειδικής εφαρμογής στο TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Σε τρεις διμηνιαίες δόσεις θα γίνει και φέτος η καταβολή του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση, παρά τις προθέσεις του ΥΠΟΙΚ να επιμεριστεί σε πολλές μηνιαίες δόσεις.

 Διαβάστε περισσότερα

Ανατροπές στην φορολογία των αυτοκινήτων και στα τέλη κυκλοφορίας

Αλλαγές σε τέλη κυκλοφορίας και τεκμήρια διαβίωσης

Αναρτήθηκε: 22.03.16

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη σύσταση ειδικής επιτροπής η οποία θα καταθέσει προτάσεις για ένα νέο σύστημα υπολογισμού φόρου με στόχο την φορολόγηση της αγοράς αυτοκινήτου βάσει της πραγματικής αξίας τους και όχι με βάση τον κυβισμό.
Πάνω σε αυτό το σύστημα θα υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

 Διαβάστε περισσότερα

Οι τράπεζες θα «ταυτοποιούν» κατόχους χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ στο γκισέ

Σταδιακή κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ

Αναρτήθηκε: 21.03.16

Σε πλήρη καταγραφή των στοιχείων και των συναλλαγών όσων ανταλλάσσουν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ υποχρεούνται να προχωρούν οι τράπεζες, διασταυρώνοντας μάλιστα τα στοιχεία για τη μετατροπή χαρτονομισμάτων με άλλες συναλλαγές του πελάτη. Στόχος η προληπτική εποπτεία για ξέπλυμα χρήματος, που φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από κάποιες κινήσεις ανταλλαγής χαρτονομισμάτων μεγάλης αξίας.

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Φορολογικές δηλώσεις 2016

Αναρτήθηκε: 11.03.16

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και τις αρχές της μεθεπόμενης θα ανοίξουν οι εφαρμογές του taxisnet για τις φετινές δηλώσεις εισοδήματος, σύμφωνα με όσα ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κλείνοντας τις εργασίες του φορολογικού φόρουμ του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομα η λύση για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις διακοπών

Nέα ευέλικτη διαδικασία

Αναρτήθηκε: 08.03.16

Το μείζον θέμα για τις επιχειρήσεις, που αφορά στην εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας πέραν του έτους, βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής, συζήτησαν κατά τη συνάντηση, που είχαν, οι Γενικοί Γραμματείς, ∆ημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, και Εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης.

Διαβάστε περισσότερα

 

«Μπλόκο» και στις φορολογικές δηλώσεις

Οι δανειστές δεν εγκρίνουν τις αλλαγές στα έντυπα της εφορίας, ενώ δεν απαντούν και για το φορολογικό

Αναρτήθηκε: 01.03.16

Εμπλοκή στην υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων προκαλεί η... σιωπή των δανειστών.

Το κουαρτέτο δεν έχει εγκρίνει μέχρι στιγμής το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, για να αρχίσουν να υποβάλλονται οι δηλώσεις από τώρα έως το τέλος του Απριλίου, ώστε ο φόρος εισοδήματος να καταβληθεί πιο νωρίς και σε περισσότερες δόσεις, και συγκεκριμένα σε 5 έως 8, από τον Μάιο έως τον ∆εκέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα

Έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Yποβολή φετινών φορολογικών δηλώσεων από 1η Μαρτίου

Αναρτήθηκε: 26.02.16

Με ημερομηνία έναρξης υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων την 1η Μαρτίου βαδίζουν πλέον στο υπουργείο Οικονομικών καθώς φαίνεται ότι έχει χαθεί ο στόχος να ανοίξει η σχετική εφαρμογή εντός του Φεβρουαρίου. Ο λόγος; Μεγάλη καθυστέρηση στην νομοθέτηση ρυθμίσεων που θα ξεκαθαρίσουν μερικές βασικές λεπτομέρειες αναφορικά με τις νέες φορολογικές δηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόστιμο για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Αναρτήθηκε: 24.02.16

Τις περίπου 700.000 φθάνουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να είναι ασφαλισμένα. Ενώ ήδη από το 2013 υπάρχει νομοθεσία και διαδικασία για τον εντοπισμό τους και την επιβολή κυρώσεων τους ιδιοκτήτες τους, η σχετική εφαρμοστική υπουργική απόφαση πήρε τώρα το δρόμο για την Εφημερίδα της Κυβέρνησης για να ξεκινήσουν αμέσως μετά οι διαδικασίες ελέγχου.

Διαβάστε περισσότερα

Από φθινόπωρο το περιουσιολόγιο

Μάθετε τι θα συμπεριληφθεί

Αναρτήθηκε: 12.02.16

Για το φθινόπωρο, όπως όλα δείχνουν, παραπέμπεται η εφαρμογή του περιουσιολογίου, ενώ δεν αποκλείεται να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο και να τεθεί σε λειτουργία από το 2017. 

Η καθυστέρηση στην κατάθεση των σχετικών διατάξεων αλλά και το πεπερασμένο ηλεκτρονικό σύστημα taxis καθιστούν αδύνατη τη δημιουργία του περιουσιολογίου, στο οποίο θα συμπεριληφθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων.

Διαβάστε περισσότερα

Από 1η Απριλίου οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Προς εξορθολογισμό το σύστημα επιδομάτων

Αναρτήθηκε: 05.02.16

Την 1η Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών την Πέμπτη.

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα κλίμακα που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους θεσμούς

Του Σπύρου ∆ημητρέλη

Αναρτήθηκε: 03.02.16

Ανατροπές και μετατοπίσεις φορολογικού βάρους φέρνει για μεγάλες κατηγορίες φορολογούμενων η νέα ενιαία φορολογική κλίμακα που έδωσε χθες στους εκπροσώπους των θεσμών το οικονομικό επιτελείοΠρόκειται για προτάσεις που θα οριστικοποιηθούν μετά από διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και πουσύμφωνα με πληροφορίεςστοχεύουν στο να φέρουν στα κρατικά ταμεία πρόσθετα φορολογικά έσοδα σε μόνιμη βάση τουλάχιστον 380 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Κατεβλήθη η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης

Η δεύτερη δόση, θα καταβληθεί έως τον Ιούνιο

Αναρτήθηκε: 01.02.16

Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης, συνολικού ποσού 52 εκατομμυρίων ευρώ, πιστώθηκε σε 330.000 φορολογούμενους την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για δικαιούχους του επιδόματος, με βάση τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ως 31 ∆εκεμβρίου 2015.

Η δεύτερη δόση, όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, θα καταβληθεί έως τον Ιούνιο. Συνολικά φέτος θα διατεθούν για επίδομα θέρμανσης 105 εκατομμύρια ευρώ μετά την αυστηροποίηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων

Υπενθυμίζεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια προβλέπουν ως δικαιούχουςάγαμους με ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώέγγαμους έως 20.000 ευρώ με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 22.000 ευρώ (το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο). 

Η ακίνητη περιουσία του δικαιούχου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο

ΠηγήΣΚΑΪ 

 

taxheaven.gr 

Παράταση στις εκπρόθεσμες διακοπές

Αναρτήθηκε: 28.01.16

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Υπ. Οικ. ενημερωθήκαμε ότι, υπεγράφη σήμερα σχετική απόφαση για την παράταση στην προθεσμία υποβολής των εκπρόθεσμων δηλώσεων διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας, μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2016. Σύντομα θα δημοσιευθεί και επίσημα η εν λόγω απόφαση