"Μπλόκο" στους πλειστηριασμούς της εφορίας εξετάζει το Μαξίμου

Στοπ σε 21 πλειστηριασμούς ακινήτων

Σάλο προκάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου το δημοσίευμα του capital.gr για 21 πλειστηριασμούς ακινήτων, μεταξύ των οποίων και κατοικιών, που έχει ανακοινώσει για το επόμενο χρονικό διάστημα η Γενική Γραμματεία ∆ημοσίων Εσόδων.

Η λίστα των πλειστηριασμών έφτασε μάλιστα μέχρι και στη συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή με τον πρόεδρο της Νέας ∆ημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να επιτίθεται στον πρωθυπουργό για τους πλειστηριασμούς ακόμη και "εργατικών κατοικιών" από τη λίστα που δημοσίευσε το Capital.gr.

Οι εξελίξεις αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου σενάρια για θέσπιση προστασίας από τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία με κριτήρια αξίας (π.χ. αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ) όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι σήμερα δεν προστατεύεται κανένα ακίνητο του οφειλέτη για οφειλές προς το δημόσιο με αποτέλεσμα να βγαίνουν στο σφυρί ακόμη και κύριες κατοικίες οφειλετών.

Ωστόσο, για να περάσει μια τέτοια ρύθμιση θα πρέπει να δώσουν το πράσινο φως οι θεσμοί, κάτι που μόνο σίγουρο δεν είναι.

 

Πηγή:capital.gr