ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ; ΚΑΝΤΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ

Το Blog μας

Παράταση 7 ημερών στις 120 δόσεις

προς τις εφορίες και προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Στη χορήγηση παράτασης μίας εβδομάδας, δηλαδή έως και τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τις εφορίες και προς τα ασφαλιστικά ταμεία προχώρησε η κυβέρνηση. Όπως διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα της 6ης ετήσιας οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), η παράταση αυτή είναι η πρώτη αλλά και τελευταία.

Οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών συνέλεξαν όλα τα στοιχεία για την πορεία της ρύθμισης τις τελευταίες ημέρες και έκριναν ότι η παράταση δεν πρέπει να είναι μεγάλη.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των οφειλετών της φορολογικής διοίκησης που έκαναν χρήση της ρύθμισης υπολογίζεται ότι προσεγγίζουν τις 510.000 με το ποσό που ρυθμίστηκε να ανέρχεται σε περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την παράταση της ρύθμισης για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι στόχος είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή.

Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό ξεπερνά ήδη τα 3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα λήγει και η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης από τις πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ αλλά και της δεύτερης από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Η πληρωμή των φόρων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο ή σε τραπεζικό γκισέ. Για τις πληρωμές σε τραπεζικό γκισέ επιβάλλεται προμήθεια υπέρ της τράπεζας της τάξης του 1 έως 1,5 ευρώ.

Πηγή: Capital

 

gbtaxes-logo.png
Η παρουσία μας στο χώρο μετράει πάνω από 35 χρόνια, με αξιόπιστη παροχή λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών
Φανερωμένης 11Α, 15561
+30 210 6533286, 210 6528134
info@gbtaxes.gr
© Copyright 2023 GB Taxes. All Rights Reserved.

Search